Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Díky, ale asi zbytečně podrobně popisujete Buddhův život a jeho učení, buddhismus v Česku funguje už asi od 30. let - tehdy byly překládány první texty z němčiny apod. Hodně ho v Česku propagovali Dritkol a Tomášovi, znám je tu i tibetský buddhismus. Ole Nydahl sem jezdil. Hesseho "Siddhárta" se jednu dobu hodně četl. Je vidět, že dlouho nežijete v ČR.

1 0
možnosti
Foto

Příliš dlouhé. Moje zkušenost s českými buddhisty je dlouhodobě nepovznášející. Za mě to lapidárně shrnula jedna majitelka hotýlku, dlouhodobě využívaného zejména ke srazům nejrůznějších spirituálních a alternativních spolků: „Ze všech nejhorší jsou buddhisti.“ Ono znát komunismus pouze z četby jeho klasiků by také vzbudilo příznivější dojem, než ho poznat na vlastní kůži.

0 0
možnosti

Co jste napsal má nulovou informační hodnotu. Mně buddhismus zajímá a dlouho jsem ho studoval a praktikoval a rád bych věděl, co znamená "nepovznášející" a "ze všeho jsou nejhorší buddhisti". Díky.

1 0
možnosti

K57a53r21e30l 25M73a62s35e19k

17. 4. 2018 18:11

Výborný článek, díky.

2 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 443x
musicolog, hudební filosof, autor a básník, skladatel hudby pro psy a hudby léčivé, profesionálně působil jako rozhlasový hlasatel a režisér v australské společnosti ABC.

Seznam rubrik