Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Máte tam takovou zásadní nepřesnost. Komunistickou ideologi, tedy přesněji marxismus - leninismus neformuloval Marx, ale Stalin.Samotný tzv Marxismus pak formovali po smrti Marxe, Egels,Kautský a Plechanov. Dnešní čeští komunisté se nehlásí k marx - leninismu, ale oficiálně čerpají pouze z původního marxova díla, o kterém se vyučuje prakticky na všech vysokých školách a to nejen na ekonomických, historických, sociologických a filozofických fakultách.

2 1
možnosti
Foto

Také se tam učí co napsal Marx v novinách Neue Rheinische Zeitung v roce 1849:

„Ale při prvním vítěznémpovstání francouzského proletariátu budou osvobozeni rakouští Němci a Maďaři ana slovanských barbarech vykonají krvavou pomstu. Všeobecná válka, která pakvypukne, rozmetá tento slovanský spolek a tyto malé mizerné národy zničí včetnějejich jména. Příští světová válka nezničí jen reakční třídy a dynastie, ale také odstraníreakční národy z povrchu země. A to je také pokrok. Nebo co napsali s Engelsem novinách

Der magyarische Kampf, 13.1.1849.) Češi, ke kterýmpočítáme Moravany a Slováky, ačkoliv se liší řečí a osudem, neměli nikdy dějiny.Od časů Karla Velikého jsou Čechy připoutány k Německu. Naokamžik se český národ emancipoval a vytvořil Velkomoravskou říši, aby ihnedopět byl podmaněn a dalších pět set let bylo s ním házeno jako s míčem mezi Německem, Maďarskem a Polskem. Potom byly Čechy a Morava definitivněpřipojeny k Německu a slovenské okolí zůstalo v Maďarsku. A tento v dějináchvůbec neexistující národ si dělá nárok na nezávislost?“ Nebo se tam učí, že nenávist k Židům čerpal Hitler z Marxe při sepsipování své bible můj boj. Možná se tam učí, že Stalin při vraždění mililionů lidi vycházel z Mraxe, který trvdil, že se musí současná denerace vyvraždit a teprve nová generace bude komunistická. Stejně tak Marx učil, že komunismus potřebuje světovou válku, která vyvolá světovou revoluci při které zvítězí komunismus.

2 0
možnosti
Foto

J84a75k12u45b 87R47o64t76h

3. 6. 2017 19:08

Karma a díky k protinožcům.R^

3 0
možnosti
Foto

Mnohé stojí za zamyšlení, současný ekonomický systém však se zdá se, již boj s komunismem prohrál. Čísnká ekonomika, brilantně řízená Komunistickou stranou Číny, raketově roste a chaotický výrobní způsob korporátního kapitalismu tomu nedokáže čelit. Číňan ovládá stále sofistikovanější a dynamické technologie budoucnosti, zatímco náš eurorežim je založen jen pitomých překupnících, finančních bublinách a cyklostezkách.

2 2
možnosti

To je sice možné, ale Číňan byl z pouhého pracujícího proletáře přetvořen na pouhý výrobní nástroj, takže ani nemůže být vykořisťován. Věc lze pouze využívat, opotřebovávat či spotřebovávat, ale nelze ji vykořisťovat.

1 1
možnosti

Je na tom hodně pravdy. Bolševismus se rozpadl proto, že byl postaven na lži hned v listopadu 1917. R^R^

4 1
možnosti
Foto

Na jaké lži? Mír bez anexí a kontribucí byla lež?

3 1
možnosti

Já si celý život nesu epizodu - VŠ, přestávka - (mj. v kuřárně), kantor ekonomie byl přístupný k diskusi. Říkám - Ekonomika má spoustu vad, např. nefungují služby. Proč by nemohl být samostatný opravář, kadeřnice ... ? To by šlo - ale nešlo ... !? Nebyly by naplněny leninské znaky ! ... Začal jsem dumat - Ideje jsou proto, aby sloužily lidu, chápu - Systém je ale postaven tak, aby lidé sloužili ideím ! Pak jsem zavrhly teze, že myšlenka je dobrá - ale špatně realizována špatnými lidmi . Nikoliv - Je to blbě, od samého počátku a samotným lidem to škodí ! ... (příhoda se stala 100%) .

0 0
možnosti
Foto

Stačilo si celou záležitost nastudovat a zjistit, že leninské znaky naplněny jsou. A soudruhu ekonomovi předhodit NEP (nouze naučila Dalibora housti).

0 2
možnosti

Karma.Velmi dobře napsáno.I u nás se pořád najde dost lidí,kteří doufají,že se komunisté opět dostanou k moci a budou dělat "pořádek"...

7 1
možnosti
Foto

Jak vysoký je průměrný věk členů KSČM?

0 1
možnosti

Jetlize nekdo nevi k cemu slouzil komunismus, musi si uvedomit, co to je atavizmus. Clovek od prvopocatku zil v hordach. Tyto hordy muselo neco spojovat. Drive kdo vypadl z hordy zahynul. Potom cleny hord spojovaly ideologie, protoze k hordam uz patrili prislunici cizich kmenu. Takove ideologie bylo tez nabozenstvi. Dulezita byla ochrana lovist. V teto fazi uz vznikly staty a vedoci vrstva urcovala co musi jedinci delat a myslet. No a byli jedinci, kterym se to nelibilo, protoze nepatrili k vladnouci vrstve (jejich predkove neumeli tak dobre protivnikum urezavat hlavy) vymysleli, ze vsichni jsou si rovni. Vedoci vrstve byly urezany hlavy, majetek se zabavil a meli jsme komunismus. Protoze tato idea byla lakava, Rusko si reklo, ze touto ideologii dobude svet. Napred se rezaly hlavy nekomunistu, potom komunistu. Tento system zanikl, protoze urezana hlava nic nevymysli a lopatou se socializmus nevybuduje. Jak je to mozne, ze komunisti jsou stale voleni. Jsou lidi kteri maji dlouhe vedeni. (omlouvam se za ty urezane hlavy, ale ono to bylo daleko horsi)

2 0
možnosti
Foto

Problémem Vaší kritiky je, že je neuvěřitelně povrchní. Kde jste vzal tézi o komunistickém rovnostářství? Když už nic jiného, jak s touto tézí srovnávají hesla "Každý podle svých schopností, každému podle jeho potřeb" a "Každý podle svých schopností, každému podle jeho práce". To přece zakládá velice nerovnostářskou společnost .

Mimochodem po tézi Strašidlo komunismu obchází Evropou něco podstatného následuje. Kdože si to strašidlo vymyslel?

1 3
možnosti

Pane Reznik. Muj profesor z mathematiky by rekl: Sudruh to co hovorite je spravne az na to ze je to uplne spatne. Mam statni zkousku z marxleninismu takze vim o cem pisi a zazil jsem delnicke reditele a inzenyry u lopaty. Studovat smel jen ten, kdo mel delnicky puvod. To znicilo nase hospodarstvi.

4 2
možnosti

Válka je uzavřená 72 let. Vše uzavřeno - viník znám, potrestán ... Jsou zde roky 1948, 1968 - vše neuzavřeno - viník znám, nepotrestán ... Kolik let ještě musí uběhnout, abysmíření s krajany zcela normálně zevšednělo ? Málokterý rudý lotr, který okradl ty nevinné a bezbranné, byl doveden k odpovědnosti. Vítači okupace, za normalizace udělali své kariéry - slušní, od válu ... Jejich děti si dnes lebedí - Babiš, Telička, Pelikán . O soudruzích ani nemá smysl mluvit - Přeskákali z Volh do Mercedesů - další dokonce padli ve švýcarské bance. V roce 1953 byl proces završen - Měnovou reformou okraden každý - Starý i mladý - I příznivec režimu ! Sjezd sudetských Němců - To je ono !

5 0
možnosti
Foto

O ne, v r. 1953 nebyli všichni okradeni. Vítězi tehdy byli mladí pracující rodiny, kteří přece žádné úspory neměli, ani nemohli.

0 4
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 443x
musicolog, hudební filosof, autor a básník, skladatel hudby pro psy a hudby léčivé, profesionálně působil jako rozhlasový hlasatel a režisér v australské společnosti ABC.

Seznam rubrik